Nav view search

Navigation

Search

Domaine Pierre Henri Ginglinger

Het domein Pierre Henri Ginglinger is gevestigd in een van de mooiste dorpjes van de Elzas, Eguisheim. Overdag vaak overlopen door ladingen bustoeristen, maar 's avonds een heerlijk pittoresk vestingstadje waar het goed toeven is. Het domein Ginglinger is nu in de capabale handen van Matthieu Ginglinger. De diverse gaarden worden allemaal biologisch bewerkt en de wijnen worden ook volgens de erkende bionormen op de markt gebracht.

In de Elzas hebben producenten nogal de neiging om restzoet in hun wijnen te houden. Ginglinger maakt echter heerlijk droge wijnen en als er al restzoet in zit, dan maakt het de wijn net spannend. Op dit moment voeren wij 4 wijnen: een heerlijk droge Sylvaner, een Pinot noir, Pinot Gris en Muscat.

www.vins-ginglinger.com/

 

 

 

Domaine Jean - Francois Roy

Het domein van Jean- francois is een typisch frans wijndomein waar er zo velen van zijn. Onopvallend, sober en klein maar met passie geleidt. Dit domein van 28 hectare ligt in het dorp Lye in de oostelijke Loirestreek. Jean - Francois heeft ook in de omliggende dorpen zoals La Vernelle, Fontguenand, Meusnes wijngaarden. Op 18 hectare in Lye wordt de fabuleuze Valencay blanc gemaakt. Deze wijn is al jaren onze beste verkochte witte wijn. Elk jaar weer verrast Jean ons met deze uiterst zuivere en smaakvolle wijn. Het domein is aangesloten bij de Terra Vitis organisatie. Naast de Valencay blanc hebben wij ook de Crémant de Loire (methode traditionelle) in het assortiment.

www.jeanfrancoisroy.fr

 

 

Massimo Rivetti

 De familie Rivetti bezit 25 hectare in de gemeente Neive, Mango en en Alba sinds 1947. Het wijngoed gaat echter terug tot zeker 1800. De wijngaarden liggen op zuid en zuid-west gepositioneerde heuvels waaronder de beroemde Serraboella heuvel. De kwaliteit van de wijn is mede afhankelijk van de ouderdom van de stokken. Die ligt tussen de 35 en 75 jaar. De familie maakt zowel witte (Moscato d'Asti en Langhe Arneis) als rode wijnen zoals de klassieke Barbaresco gemaakt van Nebbiolo. Wij importeren vooral de wijn van de inheemse rassen.

www.rivettimassimo.it

 

 

Chateau Rioublanc

Philippe Carretero is de man die verantwoordelijk voor onze betaalbare Bordeaux. Na de 3 conversiejaren van traditionele naar biologische wijnbouw was 2012 de eerste echte biologische oogst. Die was wel erg klein. Dat zie je vaker net na de conversie. Inmiddels is de productie weer gestegen en de kwaliteit ook. Wij hebben gekozen voor dit domein omdat Philippe een heerlijke klassieke Bordeaux maakt voor een fantastische prijs. Het is dus toch mogelijk! Gewoon ongecompliceerd genieten van een goed glas Bordeaux. 

www.chateaurioublanc.com

Vue Rioublanc

 

Bioweingut Johannes Zillinger

In 1673 stichtte David Zillinger dit wijnhuis. De vader van Johannes startte in 1985 met biologische teelt en breidde het domein uit tot 20 hectare. Vanaf 2000 nam Johannes het stokje over samen met zijn vrouw Claudia. De opvolger Noah werd in 2010 geboren....


Het plaatsje Velm-Götzendorf in het zuiden van Weinviertel is de woonplaats van de familie. Hier gaat het vlakke land over in heuvelachtig terrein. het klimaat en de bodem van Löss, leem en zandsteen biedt optimale condities voor onder andere Riesling, Grüner Veltliner en Muskateller. De wijnen van Johannes blinken uit in hun zuiverheid en met name de witte wijnen geven een prikkelend gevoel op de tong. Lekker!

www.zillinger.at

 

 

 

Mont'Albano viticoltori biologici dal 1985

Mont’Albano is een wijnhuis dat samenwerkt met uitsluitend biologische wijnboeren uit verschillende regio’s in Italië. De wijnboeren maken in eigen beheer wijn en bundelen de krachten bij de botteling, opslag, marketing en distributie. Samen bieden zij een mooi palet van Italiaanse biologische kwaliteitswijnen.

www.montalbanobio.com

MontAlbanowijnhuis

 

 

 

Domaine Karanika

Na een jarenlange voorbereiding zijn Laurens en Annette in het Noordwesten van Griekenland op een hoogte van 600 meter gestart met hun wijnhuis. Op het plateau van Amyndeo staan oude tot zeer oude stokken van Xinomavro. Ze gebruiken voornamelijk inheemse rassen en weten daar het uiterste uit te halen. Inmiddels genieten ze internationale erkenning voor hun zuivere en aromatische wijnen. Hun bedrijfsfilosofie is zo min mogelijk in te grijpen in de natuurlijke processen. Daarbij gebruiken ze  naast de gebruikelijke biologische teeltmethodes de biodynamische kalender van Maria Thun. Zo kunnen ze op het juiste moment de juiste handelingen verrichten in de wijngaard.

Laurens heeft een Griekse moeder en een Nederlandse vader en Annette is opgegroeid op een gemengd boerenbedrijf in de buurt van Rotterdam. Het is mooi om te proeven waar hun passie toe heeft geleid.

www.karanika.com

Laurens_Hartman_website

 

 

 

Campi di Fonterenza

De eerste van de twee zussen die op de Toscaanse boerderij ging wonen was Margeritha. Twee jaar later volgde Francesca en al snel plantten zij hun eerste olijfbomen. Hun passie voor wijn startte toen zij de eerste wijnstokken plantten. De boerderij hebben zij dan inmiddels overgenomen van hun ouders. 

Francesca en Margherita zijn gepassioneerd in hun streven naar kwaliteit en duurzaamheid. Zij werken op biodynamische wijze en maken zo optimaal gebruik van het uitstekende terroir in Montalcino. De wijngaarden liggen op 420m boven zeeniveau  wat zorgt voor koelte en gericht op het zonnige zuidwesten. Het rendement in de wijngaard is laag (=kwaliteit). Naast klassieke traditionele wijnen maken Margherita en Francesca ook wijnen met een moderne stijl.

www.fonterenza.it

fonterenza6 website

 

 

 

Weingut Hubert Lay 

Hubert en Gisela Lay zijn de 4e generatie die dit Weingut in Ihringen bestieren. Zij werken sinds 1990 biologisch en hebben het domein door de jaren heen uitgebreid tot 4,5 hectare. De wijngaarden liggen op de zuidhelling van de Kaiserstuhl, een dode vulkaan met een microklimaat dat zeer geschikt is voor wijnbouw. De Kaiserstuhl is gemiddeld de warmste plek in Duitsland wat met het juiste vakmanschap fantastische wijnen oplevert.

 

Het wijndomein is lid van het duitse verbond van biologische wijnbouwers ECOVIN. Er wordt dus geen gebruik gemaakt van pesticiden, kunstmest of andere onnatuurlijke middelen. Puur natuur.

www.lay-weine.de/

 

 

 

Weingut Steffens-Kess

Harald Steffens en Marita Kess bedrijven al sinds 1982 biologische wijnbouw. In het plaatsje Reil in de Mittelmosel bewerken zij 4 hectare van de beste wijngaarden op de steile hellingen direct aan de Mosel. De zogenaamde Steillagen met een mineraalrijke leisteenbodem. Uiteraard is hier alles handwerk. Zij verbouwen uitsluitend het edele ras Riesling waarvan zij veelvuldig bekroonde wijnen maken die uitblinken door hun fijne zuren en elegante aroma's.

 

Het wijndomein is lid van het duitse verbond van biologische wijnbouwers ECOVIN. Er wordt dus geen gebruik gemaakt van pesticiden, kunstmest of andere onnatuurlijke middelen.

www.steffens-kess.de 

 

 

Chateau de Chaintres

Chateau de Chaintres, gelegen in de appelatie Saumur-Champigny, is sinds 1675 onafgebroken in bedrijf als wijndomein. Het domein is gesticht door de congregatie de L’Oratoire die de lokatie koos vanwege het terroir en de bezonning. De 20 hectare wijngaarden zijn omsloten door een muur(clos). Het grootste deel van het klei-kalksteen terroir is beplant met Cabernet franc. Richard Desouche -directeur- is bezig over te schakelen naar biologische teelt. Dit neemt drie jaar in beslag. Dit jaar moet het zover zijn.

De kwaliteit van de wijnen is mede het gevolg van de lage rendementen van 30 to 50 hl/hectare. Chateau de Chaintres maakt onder andere een 100% Chenin blanc waarbij zowel de gisting als de opvoeding op eikenhout plaatsvindt. Een opmerkelijk mooie wijn, deze Cuvée des Oratoriens!


www.chaintres.fr

chaintreseigenaar

 

 

 

Chateau d'Or et de Gueules

Het wijnhuis wordt sinds 1998 gerund door Diane de Puymorin en ligt in de zuidelijke Rhône (Costières de Nîmes). Zij heeft het domein omgevormd van een producent van bulkwijn tot een een wijnhuis met kwaliteitswijnen. De naam betekent goud en rood (in oud-frans) en geeft uitdrukking aan de stijl van de wijnen. Goud voor diepte en volheid van de zon en rood voor karakter en kracht van de wijnen. Haar wijngaarden liggen op het zuiden en zuidoosten gericht en zijn bezaaid met grote ronde kiezels zoals we ze ook in Chateauneuf-du-Pape terugzien. Diane teelt volgens de principes van Terra Vitis. De eisen waaraan de wijnboer moet voldoen zijn onder anderen:

  • Respect voor natuur en milieu
  • Betere arbeidsomstandigheden en veiligheid voor werknemers
  • Goede hygiëne
  • Technische ontwikkeling
  • Kwaliteit van de wijnen
  • Controle op en beschrijving van alle gebruikte methoden en materialen.

Diane maakt veelal blends van de volgende druivensoorten: Voor rood en rosé Syrah, Grenache, Carignan, Mourvèdre en Cinsault. Voor wit Chardonnay, Grenache Blanc, Roussanne en Rolle/Vermentino. Chateau d’Or et de Gueules is al vele malen in de prijzen gevallen. Onder andere Robert Parker geeft diverse van de wijnen een hoge waardering: 88-90 punten.

www.chateau-or-et-gueules.com

Diane_Puymorin_dwp

 

 

 

Chateau le Clou

Manuel Killias is van geboorte Zwitser en getrouwd met Sylvie Lechon uit Bergerac. Samen met zijn vrouw heeft Manuel in 1999 een biologisch wijndomein overgenomen. Zij bewerken de 28 hectare kalkhoudende leemgrond in de appelaties Bergerac en Monbazillac. Hun toewijding en vakkennis resulteert in opmerkelijk smaakvolle wijnen.

www.chateau-le-clou.fr
manuel kilias en paul website

 

 

Bodega Las Cepas

De 2 broers Alberto Ramirez en Santiago Ramirez runnen dit sympathieke familiebedrijf. Alberto is de keldermeester en Santiago verantwoordelijk voor de wijngaard. Sinds 1996 maken zij op biologische wijze wijn. De werkwijze van de broers leidt tot grote biodiversiteit en als gevolg daarvan hebben de stokken een goede weerstand tegen ziekten waarddor er geen chemische bestrijdingsmiddelen nodig zijn. De wijngaarden waarop veel oude stokken staan bevinden zich in de streek Rioja. De bodem bevat veel kalksteen. Recent hebben de broers nog 12 hectare aangekocht waardoor de gemiddelde leeftijd van de stokken is gestegen. Het merendeel van de stokken levert Gracianodruiven, een moeilijk te telen ras maar met goed eigenschappen voor complexe wijnen met ouderingspotentieel. Afhankelijk van de cuvée wordt er gebruik gemaakt van rvs, beton of vaten van Frans eiken. Wijnen van Las Cepas hebben medailles verworven op Biocordoba, BioMillesime, BioFach, International Wine Challenge en Ecovino.

www.lascepasriojawine.com

 

 

 

 

X

Right Click

No right click